Sokszor a kényszerhelyzetek szülik a legizgalmasabb megoldásokat. Kicsit így indult a a kooperációnk az IKEA Magyarországgal, amikor megpróbáltuk kiválasztani a szokásos év eleji sajtótájékoztatójuk helyszínét. A KIOSK Budapestre esett a választásuk, ám az étterem nagy vendégtere túúúúúl nagynak bizonyult egy barátságos, otthonos sajtótájékoztatóhoz, amit az IKEA legtöbbször egy jópofa svéd reggelivel is összeköt. Végül gondoltunk egyet, és a vendégtér fölött körben elhelyezkedő, ám kihasználatlan (illetve leginkább a személyzet használ) galériájára böktünk rá és alakítottunk ki zónákat, ahol az IKEA fogadhatja, megvendégelheti a sajtó képviselőit – és tájékoztathatja őket az aktuális hírekről.

Ezek alapján alakítottunk ki négy fő zónát az előtte élettelen, sötét, hosszúkás, folyosószerű, de nagyon izgalmas, rusztikus térben: 1. sok tükörrel tuningolt fogadó tér fogasokkal és padokkal, 2. gyertyafényes hygge reggelihez egy végtelen, hangulatos és roskadozó svédasztal 3. beszélgetős, lazítós zóna, ahol interjúkat készíthettek az újságírók, illetve itt alakítottunk ki egy co-working zónát is, ahol kényelmesen egyből az éterbe küldhették beszámolóikat a sajtó munkatársai (és tölthették kütyüiket) 4. prezentáció zóna, ahol a prezentálók és a hallgatóság is lazán, kényelmesen érezhették magukat.

Mindez a fentarthatóság, az egyszerűség és az otthonosság jegyében, csak hangulatvilágítással, kényelmes ülőhellyel, lágy formákkal, puha textílekkel – és a szupergyors installálás miatt mindenféle túlbonyolítás nélkül, hisz hajnal 4-től reggel 8-ig vehettük birtokba a terepet, 3 óra múlva pedig már hűlt helye sem lehetett a sajtótájékoztatónak.

Szóval villámgyorsan festettünk, függönyt akasztottunk, húztuk-vontuk a bútorokat, növényeket ültettünk, kábelek rendeztünk, asztalt terítettünk és áttoltuk a bútorokat, aztán megint átrendeztük és újra és gyertyákat gyújtottuk (ez is eltartott percekig!) és… megjöttek a vendégek!

Nézzétek meg az előtte-utána fotókat és néhány részletet.

Megrendelő: IKEA Magyarország

Téma: éves gazdasági sajtótájékoztató

Helyszín: KIOSK Budapest

Koncepció és styling: KOZIE The Idea Bar

Kommunikáció: Café PR

Fotók: Café PR

# # # # # # # # #

2018-03-29

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.