Egy öreg ház a domboldalon. Benne néhány egyedi apartman. Friss levegő. Isteni, házias (vagy vega, vegán, gluténmentes), helyi alapanyagokból készült ételek. Pálinka is. És helyben készült kraftsörök. Tökéletlen tökéletesség. Rusztikus körítés. Modern részletek. Hidegben kályha (olyan fával fűtve, amit te aprítasz – ha akarod). Nyugalom. De nem unalom. Sok munka, kitartás és könnyed lazaság. És két csaj: Dorka és Abigél, a tulajdonosok. Ilyen egy superhost airbnb rövid receptje.

A Leleszi Pihenő egyik apartmanját alakítottuk át a tulajdonossal. A különleges hangulatú házrész már eredetileg is izglamas volt, de egy kis frissítésre szorult. Készítettünk egy egyszerű frissítő koncepciót és a tulajdonos, Dorka leleményes újrahasznosító ötleteivel, saját kezű meszeléssel fel is pimpeltük egy hétvége alatt. Jó pap holtig tanul: mi sem meszeltünk még, most kijutott bőven belőle, úgyhogy, ha szükséged van egy kis segítségre és vályog házad van, nos, csak szólok, hogy tudjuk hogyan kell meszelni és tudjuk, hogy mekkora meló! Most már tudjuk… Az átalakító hétvége másik kiemelkedő mozzanata volt, hogy néhány alapdarab bevásárlása után a stylinghoz és a részletek megalkotásáshoz nem egy áruházba – vagy piacra, vagy régiségraktárba -mentünk vadászni izgalmas darabokat, hanem a padlásra és a kertbe. Na, egyszerű élet! Imádtuk. #slowliving

A kulcsszavak Dorkától, mikor megkért minket, hogy segítsünk:

Bohém – tökéletlen tökéletes

Gyerek és családbarát, biztonságos, kényelmes

Friss, meglepő

Citromsárga

Természetközeli és mai

Egyszerű, könnyen takarítható, praktikus

A házrész alapvetően is egy bohém, kreatív tér volt, amit Dorka a régi ház pajtájából alakított át egy többfunkciós 6 fős apartmanná fürdővel és konyhával. Az alapkoncepción nem változtattunk, csak frissességet és könnyedséget hoztunk és egy kicsit továbblöktük az összképet a modernebb, de változatlanul eklektikus stílus felé.

Az egyszerűsítés kedvéért, a lehető legtöbb felületet fehérre festettük – bocsánat: MESZELTÜK! (egy kis baleset folytán a szép rusztikus padló egy részét is, mivel kiborult egy zománcfesték doboz – így a foltból felhő lett és ezért nem használtunk végül szőnyeget sem!)

A fehér mellé a fűzöldet és a sárgát párosítottuk (egy kis narancssárgával és pinkkel!). A munka előtt új vezetékeket is húztak az apartmanba, így a szoba világítását is javítani tudtuk általános mennyezeti és helyi szpotvilágításokkal, hogy még kellemesebb legyen a hangulat és a hat fős társaság minden igényéhez igazódjunk. A vidám színek mellé a natúr, természetes anyagokat párosítottuk és több növényt költöztettünk be. Megszabadúltunk a sötét, nehezebb bútoroktól, amiket a korábbi tapasztalatok alapján a vendégek nem is használtak, helyükre egyszerűbb akasztók, ruhatárolók, polcok kerültek. És a már említett padlás és kert kincsek: régi ablakkeret ruhatároláshoz, kis létra ágy melletti lerakónak, egy kis sámli, egy lóca, a nagyi egy karosszéke és Dorka megfejelte a dizájt egy mosdóteknő hekkeléssel: ebből lett sok textíl használatával egy kuckózó fekvőfotel.

A végeredmény egy kellemes és… tudjátok mit? Fogalmam sincs milyen szavakkal írnám le, mert még Judy szuper fotóin sem jön át a különleges hangulat. Ezt élőben kell megnézni, megtapasztalni napsütésben, kirándulni, fát hasogatni, enni Dorka főztjéből, inni a saját söréből, este bekuckózni, a 100 éves vállfára felakasztani a kabátot, a begyújtott kályhát körülülve, egy-két hangulatlámpát és gyertyát gyújtva lazázni, dumálni, egy kis magányra vágyva felmászni az emeletes ágy tetejére, a körülötte lévő függönyt behúzva olvasgatni és a tűz pattogó hangjára elszundítani…

Jó pihenést!

Leleszi Pihenő, Tarnelelesz

Fotók: Colorgraphers, Kocsis Judit

# # # # #

2018-02-05

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.