Gyorsan, viszonylag kis költségvetéssel dolgozni, és ha van valami ötletünk, akkor az csakis szuperlátványos lehet – igeeeen, airbnb-vé alakítottunk egy lakást, amit eddig sima albérletként adtak ki a tulajdonosok. Teszteltük a gyors reakció időnket, a gyors és látványos ötletelésünket, a még ennél is gyorsabb kétkezi munkánkat, a fúró és behajtó kapacitását, a bútorösszeszerelési tehetségünket és teszteltük, hogy mit fog be a táblafesték. Gyakorlatilag mindent, csak szólok. Még nem készültek el a profi fotók a végeredményről, de addig összeszedem nektek, hogy miből mi lett. Szerintem az otthonotokhoz is tudtok egy-két ötletet elcsípni, ha valami vicceset, látványosat, kicsit szokatlant, tehát izgibb, de otthonos tereket szeretnétek – egész egyszerűen.

Kiinduló helyzetként volt egy belvárosi gangos lakás, ami színes volt. Túl színes. És ettől kicsit szétcsúsztott az összkép. Galéria. Szép nagy belmagasság. Konvektor. Mindemellett egy-két elem (és az összes bútor) rendesen leragadt a 90-es években és ettől az egész lakás olyan nemistudommilyenvolt, bár élőben elég hangulatos. De airbnb-nek neeeem. Na, jó, lakásnak sem.

Szóval, a tulajdonosok gondoltak egyet és valami fiatalos, menő… blabla… tudjátok, valami hipszteres, világlátott ejhdeamánakélek fiataloknak való, biztonságos, vicces budapestieskedő otthont kellett kigondolnunk, amit könnyű takarítani, ha leharcolják a fiatalok, akkor is könnyen javítható és karbantartható. Meg jó sötétben lehessen aludni és stimulálja az ottlakókat, hogy jó élményekkel térjenek haza. Ja, és kevés pénzből. Ja, és szupergyorsan, mert a tulajdonosok egy hétig vannak csak itthon és együtt oldjuk meg az átalakítást.

Időnk nem volt finomkodni, pénzünk nem volt mindent lecserélni – úgyhogy, ha valamihez hozzányúltunk, vagy valamit vettünk az a “Think BIG” címke alatt történt. Na, ez lett belőle!

Nappali és galéria: viszlát narancssárga – helló friss fehér és erdőzöld. Viszlát sok felesleges (fenyő ) bútor – helló táblafestékkel átfestett szekrény és szellős tér. Viszlát csipkefüggöny – helló méregzöld bársonyfüggöny. Viszlát viseltes kanapéágy – helló menő-színű, kényelmes kihúzható kanapé. Viszlát helyükről kimozdult tekebábú-korlátok – helló védőháló. És helló friss kiegészítők, sok új lámpa és vicces ez-az. Nappali highlight #01: zöld doboz effektus. Nappali highlight #02: kreatív interaktív toolbox fal lehajtható laptop asztallal, székpolccal a vödörnyi kaktusznak, poroltóval, kölcsönvehető bevárásló táskával, kislapáttal és kisseprűvel a rend kedvéért, felakasztható magazinnal, vendégkönyvvel…

Konyha: viszlát vérnarancs fal – helló fehér (és azért maradt egy kis vérnarancs is). Viszlát napraforgó sárga csempe – helló fehérre festett csempe. Visztál uncsi konyhabútor – helló új fogantyúk és (ismét) fekete táblafesték. Eltűntek a foltok a falról, kijavította a festő a falhibákat, új fogasok kerültek fel és a házirend is kapott helyet egy képkeretben. Konyha highlight: az eredeti állapotokhoz képest a letisztultság… Fotók majd. 😛

Kis szoba: viszlát mindenhol kék mindenség – helló frissítő fehér. Viszlát csipkefüggöny – helló teljesen sötétítő terrakotta függöny. Viszlát kicsi képecskék – helló pink dobozpolc és telefontartó rácsos polc és olvasólámpa. Viszlát fenyő polc – helló egyszerű ruhásállvány… Kisszoba highlight: sávos fehér fal festés.

Fürdőszoba: viszlát műtős zöld zuhanyzófüggöny – helló fehér függöny! Itt ennyire volt idő, de így is drámai… 🙂

Ha megérkeznek a profi fotók, akkor jön még egy bejegyzés még néhány részletről és airbnb tippekről, addig nézegessétek az előtte-utána fotókat.

# # #

2017-09-20

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.